Реклама

Ново в сайта

Замъкът Морицбург: Един от най-впечатляващите барокови замъци в Европа

Замъкът Морицбург е един от най-популярните туристически дестинации в Германия. Той се издига в северната част на Германия и по-точно на 14 км. от град Дрезден, Саксония, и е известен със своята барокова архитектура и красиви градини. Този завладяващ замък се нарежда сред най-красивите и исторически значими сгради в страната и впечатлява с богатата си история и архитектурна изящност.

Замъкът и неговата история


През 1542 до 1546 години е построено имение за придворен лов от Херцог Мориц Саксонски, на който по-късно е кръстен и замъка. Ловното имение е построено в ренесансов стил. През 1661 г. е построен и параклиса на замъка под егидата на курфюрста Йоан Джордж II и е осветен като католически по време на коронацията на Август Силния за крал на Полша. И до днес в този параклис се провеждат редовни служби. През 1723 г. започва преустрояването му като замък по заповед на саксонския курфюрст Август II Силния. Като строежът продължава до 1733 година.
Замъкът е построен в бароков стил и е заобиколен от големи градини. В замъка има повече от 200 стаи, украсени с много картини и скулптури.
Придворния архитект Пьопелман съединява многочислените езера около сградата и ги превръща в едно голямо езеро, което обгражда замъка. Замъкът Морицбург е бил използван за различни цели през вековете. Той е бил използван като резиденция на саксонските владетели, като военна казарма и като музей.

Легенди


Една от легендите е за "Камбаната на замъка," която се твърди, че е била изгубена в река Елба и след този момент е звучала всеки път, когато умирал саксонският монарх. Тази легенда допълнително обогатява мистерията на замъка.

Посещението в Замък Морицбург


Днес замъкът Морицбург е отворен за обществеността за посещения като посетителите могат да разглеждат замъка и неговите изложби, като същевременно се наслаждават на спокойната атмосфера на остров Фицау. Замъкът е популярен туристически обект и е домакин на различни събития, включително концерти, изложби и фестивали.
Билети могат да бъдат закупени на касата на замъка или онлайн.
Най-доброто време за посещение на замъка Морицбург е през пролетта или есента, когато времето е умерено. Можете да се насладите на красивите градини на замъка и да се разходите из залите на замъка.

Интересни факти за замъка Морицбург:


  • Замъкът е построен в бароков стил.
  • Замъкът е заобиколен от големи градини.
  • Замъкът е бил използван за различни цели през вековете.
  • Замъкът е отворен за обществеността за посещения.

Завършващи думи


Благодарение на замъкът Морицбург можем да се доближим до света на приказките. Неговата красота, изящност и история оставят трайно впечатление и доказват, че истинската красота никога не изчезва.

Няма коментари