Реклама

Ново в сайта

Таал - чудесата на природата

езерото Таал
Държавата Филипини заема едноименния архипелаг в Тихия океан, явяващ се част от Малайския архипелаг. Филипинският архипелаг се състои от над 7107 острова, но само 2000 от тях се явяват обитаеми.
Голяма част от големите острови имат вулканичен произход. Най-голямата планинска верига — Коордилерите се намира в централните и северни части на остров Лусон.
Лусон е най-големият от островите във Филипините в Тихия океан. На острова е разполжена столицата Манила и най-големият град Кесон Сити. Главният град е и пристанището Манила, с около 8 млн. жители. Площта на острова е 105710 квадратни км. Има силно разчленена брегова линия, но малко удобни заливи. Преобладава предимно планинския релеф. На острова има действащи вулкани, като един от тях е Мон Майон.

езерото Таал Интересното, е че на остров Лусон на който има езеро, в което има остров, на който също има езеро, а и в него има малко островче? И така, на остров Лусон, Филипините, се намира езерото Таал. В него вулкана Таал е образувал остров. Кратера на вулкана е пълен с вода и се образува езеро, в което има малко островче.




Няма коментари