Реклама

Ново в сайта

Църквата Св. Михаил в Хамбург

Църквата Св. Михаил
Църквата Св. Михаил се намира в Хамбург и е построена през втората половина на 18 век. Първата и втората църква, които са построени на това място са унищожени от гръмотевица и катастрофален пожар, но благодарение на постоянството на протестантите в града строителството на църквата, която виждаме днес е завършено през 1912 година. Тя е сред най-красивите църкви и важни забележителности на Северна Германия посещавана годишно от над един милион туристи.
Църквата е посвете на архангел Михаил за това над входа й има величествена бронзова статуя на светеца, борещ се с Дявола.
През втората световна война камбанарията на църквата бива разрушена, новата камбанария е точно копие на старата, но малко модернизирана - в нея има асансьор, в който ще можете да се качите на 132 метровата кула за да се насладите на открилата се гледка, която от векове служи за отправна точка на корабите, плаващи по река Елба. Естествено, че можете да го направяте и по 452-те стъпала, като по този начин ще видите и може би чуете 6-те църковните камбани. Ще видите и най-големия часовник в Германия. Диаметърът на часовника е 8 метра.

При посещението си може да изгледате 30-минутния филм Hamburg HiStory, разказващ за 1000-годишната история на града.
Тук са погребани множество известни жители на Хамбург, включително архитекта на катедралата – Ърнст Зоннин.
Църквата Свети Михаил е използвана като противобомбено убежище през Втората световна война.

Няма коментари