Реклама

Ново в сайта

Театърът в Таормина: Един от най-красивите древни театри в света

Когато става дума за зрелищност и артистичен блясък, малко места по света могат да се сравнят с италианския бисер - Таормина. Този зашеметяващ град, разположен на източния бряг на Сицилия, е известен със своя театър, който не само превърна този кът от света в меко за почитателите на изкуствата, но също и вдъхнови писатели, режисьори и зрители по целия свят. Да разгледаме вълнуващата история и финеса на Театъра на Таормина.

История и произход


Театърът на Таормина, официално наречен "Teatro Antico di Taormina," е античен амфитеатър, издигнал се в началото на III век преди Христос и представлява исторически съкровища за региона и света. Той е известен със своята блестяща архитектура и изискани детайли, които съчетават римски и гръцки стилове. Смелостта на дизайна му и изгледът към прекрасния вулкан Етна в идиличната Сицилианска долина, го правят един от най-зашеметяващите амфитеатри по света.

Артистични представления и Фестивали


Театърът на Таормина беше място за широк спектър от представления, включително драми, опери, музикални спектакли и концерти. През лятото сцената на амфитеатъра оживява с изкуството, аромата на цветя и аплодисментите на публиката. Най-известният е Театралният фестивал на Таормина, който привлича известни и нарастващи звезди от целия свят. Оперни и театрални представления, както и концерти на световноизвестни артисти, създават вълнуващи моменти и събития.

Забележителности на сцената


Но не само изкуството е атракцията на Театъра на Таормина. Сградата сама по себе си е космополитен шедьовър, който се отличава с три градира, мраморни колони и великолепен изглед към Средиземно море. Най-впечатляващата част е "Партенонът" - разкошната тераса, където зрителите седят и се наслаждават на спектакъла пред тях и на зашеметяващия изглед към Йонийско море и Етна.
Той е с диаметър 109 метра и може да побере до 10 000 зрители. Сцената е с размери 36 метра на 16 метра и е изградена от бял мрамор.

Интересни факти


  • Театрът е построен от гръцките колонисти, които са основали Таормина през 8 век пр.н.е.
  • Театрът е бил използван за представления на трагедии, комедии и други видове представления.
  • Театрът е бил възстановен през 19-ти век и сега е една от най-популярните туристически атракции в Таормина.
  • Театрът е разположен на хълм с изглед към Йонийско море.
  • Сцената е с размери 36 метра на 16 метра и е изградена от бял мрамор.
  • Този уникален театър е на второ място след театъра в Сиракуза по отношение на неговата древност и важност.
  • Театралният фестивал на Таормина включва раздаването на престижната награда "Театрален Оскар" на изключителни изпълнители и творци.

Как да посетите Таормина Театър:


Таормина Театър е отворен за обществеността за посещения. Билети могат да бъдат закупени на касата на театъра или онлайн.
Най-доброто време за посещение на театъра е през лятото, когато времето е топло и слънчево. Можете да се насладите на спиращи дъха гледки към Йонийско море от сцената на театъра.  

Завършващи думи 


 Таормина и нейният Театър са истински дар от миналото, защото това е един от най-красивите и впечатляващи древни театри в света. Това придава на зрителите чувство за вечност и вдъхновение, като им предоставят възможност да изживеят историята, която се разиграва на сцената пред тях. Независимо дали сте почитател на изкуствата, историята или просто обичате красивите пейзажи, Театърът на Таормина е мястото, което не трябва да пропуснете в следващото си приключение в Сицилия.

Няма коментари