Реклама

Ново в сайта

Емирският дворец - приказка от хиляда и една нощ

Емирският дворецЕмирският дворец (Emirates Palace) е разположен на брега на град Абу Даби - столицата на ОАЕ е един от най-хубавите хотели в Близкия Изток. С влизането си в хотела ще усетите задоволсво и ще се почувствате сякаш сте част от приказка от хиляда и една нощ.
Сградата е проектирана от Джон Елиът и е открита през ноември 2005 г, а разходите за изграждането на хотела са били 1,9 милиарда GBP. Хотелът е собственост на правителството на Абу Даби, и в момента се управлява от хотелската верига "Кемпински".
Емирския дворец заема 850 000 квадратни метра застроена площ, а подземния паркинг е за 2500 превозни средства.
Интериорът, разположен на площ от 24 хектара, базиран на арабски мотиви и изпипан до най-малките подробности се осветява от хиляди блещукащи полилеи.
Огромни плюшени възглавнички, плазмени телевизор, собствен иконом, преносими компютри във всяка стая са само част от услусгите, с които ще ви накарат да се наслаждавате на всяка минута в този прекрасен седем звезден хотел.

Емирският дворец
Уникалните аспекти на хотела обаче са скрити под стените, откъдето минават хиляди оптични и други преносни кабели, обслужващи множеството нововъведения, които превръщат Емирския дворец в най-високотехнологичния хотел в света. Стаите на гостите предлагат толкова много технологични удобства, че нужните за оперирането с тях 7 дистанционни, са вградени в един панел. Притежаваният от правителството хотел, който има отделна част за посрещане на високопоставени арабски кралски гости, предлага безжичен интернет във всяка част на 100-те хектара които обхваща, включително и до двата басейна и частния плаж, заемащ 1.3 км. от плажната ивица. Хотелът също така разполага и с минерални извори, собствена марина, хеликоптерна площадка, спа център, фитнес зали, тенис кортове, терен за ръгби и футболни съоражения, а единия от двата басейна е предназначен за водни спортове.
Емирският дворецКато цяло, в хотела има 302 стаи и 92 апартамента, а много от апартаментите са обзаведени в злато и мрамор. Най-скъпият апартамент се предлага за 11 500 щатски долара на вечер и заема площ от 7319 кв. м. На петия етаж се намира президентския апартамента, а на осмия са апартаментите, специално проектирани за владетелите от Персийския залив.
Хотелският персонал се придвижва със своите скутерчета до обслужващата част на хотела, разположена на около 1 км. от него, където са разположени масивните климатици, резервните генератори и подземния резервоар с прясна вода за градините, като по този начин не се нарушава тишината в хотела.
Емирският дворец се слави главно с неограничения си лукс, привличайки кралски фамилии от залива, както и знаменити гости като германският канцлер Герхард Шрьодер.
Германската хотелска верига Кемпински, която управлява Емирския дворец, цели да използва неговата технологична инфраструктура за да привлече правителствени конференции, особено тези нуждаещи се от сигурна защита на комуникациите.
Емирския дворец е вторият най-скъп хотел, строен някога, превъзхождан само от Марина Бей Сендс в Сингапур.

Няма коментари