Реклама

Ново в сайта

Бурж ал Араб - емблемата на Дубай

Бурж ал АрабКакто гласи старата поговорка, "Получаваш, каквото си пожелаеш". Това е особено вярно, когато става дума за определена група от луксозни хотели от рода на 7-звездния "Бурдж ал Араб" в Дубай, където гостите плащат предварително за престоя си, независимо от цената, и получават в замяна извънредни екстри. Строежът на хотела започва през 1994 г. и е отворен за гости на 1 декември 1999 г., той първоначално се рекламираше като 6-звезден, но после шефовете му явно решиха, че това не е достатъчно, и добавиха още една звезда. макар в действителност категорията му да е „5 звезди де лукс”.

Бурж ал Араб
Бурдж ал Араб наистина се отличава от останалите хотели построен е на изкуствен остров край Джумейра, един от кварталите на Дубай, като за целта на дълбочина 40 м във водите на персийския залив са забити 250 пилона. Върху тях се извисява 321-метровата снага на хотела, оформена като издуто от вятъра корабно платно. Сградата има две крила, които са с V-образна форма и са свързани с огромна "мачта". Пространството между тях е затворено в преддверие от извиващото се "платно" с тефлоново покритие от фибростъкло. На входа на този най-висок хотел в света ви посрещат огромни огнени кълба, образувани от нетоксичен пропан и изстреляни на 8 м височина. резултатът е невероятна оптична илюзия, тъй като огнените кълба се отразяват в стъкления интериор на фоайето, както и във фонтана, чиито 20 000 л вода създават уникална визуална симфония те ту танцуват нежно и ритмично, ту се изстрелват на височина 42 м. после идва ред на най-високия атриум в света (180 м), поддържан от позлатени колони. Като става въпрос за злато, трябва да споменем, че само във фоайето и в атриума с 24-каратови златни листа е покрита повърхност от 1590 кв. м. Общият брой на апартаментите (тук обикновени стаи няма) на Бурдж ал Араб е 202, като най-малкият е с площ от 170 кв. м. и може да бъде нает за около $1770 на вечер. Върхът на лукса са двата кралски апартамента, където нощувка струва по $10 890.

Бурж ал Араб
Те заемат целия 25-и етаж на хотела, но това не означава, че трябва да подценяваме „обикновените” апартаменти. В повечето "обикновени" апартаменти интериорът е горе-долу един и същ - златни листа, мрамор и персийски килими. Във всеки от тях ви очакват зашеметяваща гледка към Дубай и персийския залив, огромна дневна, спалня, трапезария и гардеробна, баня с джакузи, 42-инчов плазмен телевизор, лаптоп, минимум 6 телефона, тоалетни принадлежности Hermes, т.нар. pillow menu с избор между 17 вида възглавници и прочие. Хотелът разполага с 5 ресторанта, като рибният "Ал Махара" се намира под водата и може да бъде посетен след триминутно пътешествие с подводница или просто със специален подводен асансьор. Този ресторант е нещо наистина уникално и представлява невероятна атракция. Цените също са "на ниво" и там вечерят само богаташи.

Бурж ал АрабПанорамния ресторант "Ал Мунтаха" е разположен на 27-ия етаж,а SPA центъра е на 18-ия етаж, където плуването в басейна наподобява реене сред облаците. На върха на сградата има специална площадка за кацане на хеликоптери. В хотела не може да влезе обикновен любопитен турист просто за да разгледа архитектурното чудо. Можете да го посетите само ако имате резервация.

Няма коментари