Реклама

Ново в сайта

Замъкът Нойшванщайн: Една от най-популярните туристически дестинации в Германия

Замъкът Нойшванщайн е разположен на хълм над малкото село Хоеншвангау, община Швангау в Бавария - южната част на Германия до границата с Австрия и е известен със своята приказна архитектура и спиращи дъха гледки. В непосредствена близост е и замъкът Хоеншвангау.

История и архитектура


Изцяло финансиран от личното състояние на крал Лудвиг II и чрез заеми, а не от баварските публични средства, строежът на замъка започва през 1869 г.. Като замъкът е предназначен да служи като частна резиденция на краля, където крал Лудвиг II си е мечтаел да избяга от ограниченията, на които е изложен в Мюнхен и по-специално в Мюнхенската резиденция - един от най-обширните дворцови комплекси в света. През 1886 г. крал Лудвиг II умира без да види своя замък напълно завършен, а след смъртта му замъкът е отворен за обществеността.
Дизайнът на замъка съчетава различни стилове, включително романтичен, готически и ренесансов. Замъкът е разположен на висок планински връх и предоставя великолепни изгледи към околните природни красоти и е послужил и за емблема на "Уолт Дисни".

Посещението в замъка Нойшванщайн


Днес замъкът Нойшванщайн привлича множество туристи от целия свят. Посетителите могат да разгледат множество стаи и изложби, които представят историята на замъка и баварския крал Лудвиг II. Подходящи екскурзии и разходки около замъка позволяват на посетителите да се потопят в магията на този уникален замък.
Наричан още лебедовият камък е посещаван годишно близо от милион и триста хиляди души с до 6000 души на ден през лятото, а откакто е отворен за посетители е посетен от над 61 милиона души.

Завършващи думи


Замъкът Нойшванщайн е не само част от историята на Бавария, но и световно известен символ на приказната красота. Този замък продължава да бъде вдъхновение за хора по целия свят и е своеобразно място, където мечтите се сбъдват и приказките стават реалност.

Няма коментари